COSI I MANGIARI

foto Tanino Cannata

PANE
Pani schittu
cuddiruni
cudduruni cu l'uoggnu
facci vecchia
feddi i pani arrustuti che ulivi virdi stricati i supra
pani a borsetta pi pasqua
Pani abbuddatu nto vinu
 
pani cull'uogghiu
Pani cuottu
pani frittu cull'uovu
scaccioni cu uogghiu riunu e pipi russu
scacciuni che pipi arrustuti
vastiedda cunzata cu l'uogghiu sali pipi e riulu
COLAZIONE
Latti bugghiutu co pani
pariddata i pipi
scaccioni cu uogghiu riunu e pipi russu
ulivi arrustuti nta conca
ANTIPASTI
Ulivi arrustuti
 
 
PRIMI PIATTI
arricciata ca’ lumģa di Buccheri, in cui la pasta č condita con sughetto di limone e menta.
bruoru di castratu
cavateddi
cavateddi co sucu do porcu
cuccia
curadduzzu che ciciri
Farina arriminata
Fettine di pane duru c'un cuppinnu di bruoru, uovu sbattutue e puddrizzinu
minesrra ratata
Minesrra cu Maccu(fave secche ben cotte)
Pane co pipi
 
pasta abbruoru che pallini i carni
Pasta a'ncucciata
Pasta ca muddica e a sarda
Pasta che brocculi e ulivi niuri
Pasta che maialuffi
pasta che taddi i cucuzzedda
pasta che linticchi
Pasta o furnu
Pasta cu l'agghia e l'uogghiu
past'abbruoru
tagghiarini co bruoru di carni
SECONDI PIATTI DI CARNE /PESCE
SECONDI PIATTI DI VERDURE

Agnieddu arrustutu
Agnieddu che patati
babaluci ariavola
bbabbaluci ca sarsa
cunigghio a cacciatura
Cuori arrustutu
crastuni che pipi e patati
cutuletta
Ficutu arrustutu
fitucu ca cipudda
Iaddina a bruoru
Iaddini (co' morbu) bugghiuti -
Liatina
masculinu frittu
masculinu in uummidu
Nciovi fritti cu l'uogghiu e u pipi nta pariedda
ntuppatieddi co sucu
Pittinnicchi arrustuti
Pittinnicchi co' sucu 'i maiali
pollu chinu co risu e i rugnuni
Ricotta caura
Rignuni arrustuti
sancunazzu
sardi a beccaficu
Sasizza a sucu
sasizza arrustuta  Sasizza arrustuta nto ciaramiru
sasizza e uliva niura fritta
trippa
uovu arrustutu nta conca
uovu ruttu all'acqua

Cacoccili arrustuti nto fucuni
Cacoccili bugghiuti e abbuddati nti l'uoggiu, sali e acitu
Cacoccili ca muddica e frummanciu
capunata
capunatina
Carduni bugghiuti
Casola
Cauli co pummaroru
Ciciri
ciciri e fasola ca cipudda,
cipudde arrustuti nta'ccennere
cucuzzedda fritta ca citu
Favi Liezzi
finucchieddi ca muddica
iarsini fritti
Linticchi
maialuffi a bruoru cull'uovu
mareddi cull'uogghiu
Parmiggiana millinciani a parmiggiana
pipi
Pipi arrustuti
pisciruovo i sparici
pisciruovu i patati
pisciruovu i fauniedi
purpetti i patati
purpetti i sparici
Purraini bugghiuti
Sciurettu Frittu cu l'uovu
Sinapa fritta ca uluva niura
Sparici a bruricieddu
sucu che sparici e maialuffi
trunzi i cacoccili fritti
Uliva a puddascedda
uliva abbunara
uliva niuru fritta ca cipudditta e u finocchiu
ulivi arrustuti nta conca
CONTORNI
Nsasalata 'i pirettu che 'nciovi
Nsalata 'i finocchi
Nsalata 'i partualli ca cipuddina e u pipi russu
nzalata di partualli
nzalata i patati
patati arrustuti nta cinniri
 
 
DOLCI
cannoli ca ricotta
cassati i pasqua
cassatini ca'rricotta
ficu spaccati che nuci
funciddi
Giammelli
Miscuotti ca liffia
miscuotti co cucchiaru e a diaulina misa di supra
 
Pagnuccata
panispagna
Pezzu duru
sfinci
Suspiri de monichi
turruni ca ciuciulena
turruni di miennili
CONSERVE
chiappi 'i ficu
chiappiri i pimmaroro
Chiappiri sutta sali
luppini
marmillata 'i partualli
mustarda di cutugni
mustata ( co mustu)
mustata 'i ficurini
 
piddonchili di pummaroro sicchi cunzati cu l'uogghiu
srazzi do pummaroru sicchi cunzati cu l'uogghiu e pipi
strattu striatu supra o pani
ulivi abbunati

NIENTE DA MANGIARE

funci i minchia
Coppuli i frabbicennzu
 

 

© Buccheri Antica